Известие

Collapse
No announcement yet.

дайте мнение от собствен опит

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дайте мнение от собствен опит

колеги дайте моля мнение за локомотивната нафта? добра ли е за нашите красавици? някой който сипва и си кара с нея нека даде мнение по въпроса?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Колко дълго възнамеряваш да караш твойта 156-ца ? 5, 10 , 20 години ?
    мене ме нема, в целата схема........

Comment

колега доколкото съм чувал знам това: локомотивната нафта за разлика от корабната е мн чиста и преработена, това го знам от мой близък, който дълги години работеше в бдж до преди няколко години!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
        Колко дълго възнамеряваш да караш твойта 156-ца ? 5, 10 , 20 години ?
        докато не ми каже че няма да ме вози повече

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          колега доколкото съм чувал знам това: локомотивната нафта за разлика от корабната е мн чиста и преработена, това го знам от мой близък, който дълги години работеше в бдж до преди няколко години!
          и мен така ми казват че е много по чиста от тая по бензиностанциите...тя е червеникава обаче май имало проблем при по новите дизели за дюзите или нещо от сорта .... затова искам да питам някой дали е карал с подобна нафта и дали има някакъв проблем при продължително каране?

Comment

4-5 пъти съм сипвал

Не забелязах да има някаква разлика. далавера беше (по 1лв) ама го изволниха човека.
            Иначе си ги редувах - един път локомотивна един път нормална. И само лятото. Зимата никакви експерименти не съм правил.
            Сега съм ги отсвирил че ми искат тираджиите по 1,40 - големи кожодери станаха
            ALFA 156 1.9JTD '98
            ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
              Не забелязах да има някаква разлика. далавера беше (по 1лв) ама го изволниха човека.
              Иначе си ги редувах - един път локомотивна един път нормална. И само лятото. Зимата никакви експерименти не съм правил.
              Сега съм ги отсвирил че ми искат тираджиите по 1,40 - големи кожодери станаха
              мда,аз ще изгоря един резервоар ще видя как върви ,след това омв и ако не усетя разлика заради кризата ще карам на евтина

Comment

Първоначално публикувано от jimmyfloyd Покажи съобщение
                и мен така ми казват че е много по чиста от тая по бензиностанциите...тя е червеникава обаче май имало проблем при по новите дизели за дюзите или нещо от сорта .... затова искам да питам някой дали е карал с подобна нафта и дали има някакъв проблем при продължително каране?
                Ами да червеникава е защото е държавна нафта и просто я оцветяват...за да може при една евентуална проверка да разберат с каква нафта караме...и имай предвид че ако те хванат с такава, ако не можеш да се оправиш с рушвет конфискуват колата и това съвсем сериозно...но друг е въпроса дали ще им позволиш да ти отворят резервоара...Ааа относно нафтата на ТЕЦ-Марица Изток и рудниците край нея са с въпросната червеникава "държавна" нафта и да ти кажа честно техниката им си върви 30-40 години без проблемно...както и почти всички наши коли в областа все пак държавата няма да купува лоша нафта повярвай ми, затова можеш да си караш колкото си искаш с нея...
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Ами да червеникава е защото е държавна нафта и просто я оцветяват...за да може при една евентуална проверка да разберат с каква нафта караме...и имай предвид че ако те хванат с такава, ако не можеш да се оправиш с рушвет конфискуват колата и това съвсем сериозно...но друг е въпроса дали ще им позволиш да ти отворят резервоара...Ааа относно нафтата на ТЕЦ-Марица Изток и рудниците край нея са с въпросната червеникава "държавна" нафта и да ти кажа честно техниката им си върви 30-40 години без проблемно...както и почти всички наши коли в областа все пак държавата няма да купува лоша нафта повярвай ми, затова можеш да си караш колкото си искаш с нея...
                  благодаря колега ))

Comment

аз намирам червена нафта ама по малко и е меша с от бензиностанция. никви проблеми за ся.

Comment

Е вие ме "застреляхте" направо. За първи път чувам, че може да се кара с нафта от влак... аз толкова много съм се чудел дали да си взема от някой ТИРаджия нафта, само и само да не си направя на колата нещо, а вие ... големи дяволи сте
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

споко, като имаш купувай и карай, едва ли някой ще ти каже спирай да проверяваме ква нафта имаш в резервоара, но найстина съм чувал добри неща само, не съм карал поради простата причина, че този човек вече не е в системата

п.с.ако ще караш с такава и се притесняваш има една добавка на кастрол, прозрачно шише с бял етикет, с мирител на мл, струва 10-14лв , качва цетановото число на дизеловото гориво, и се твърди че прочиства дюзите, продава се и в германия дори, не е за местен пазар, налива се един мл от нея към един литър заредено гориво, мисля че е ефективна
                        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:40.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз съм чувал за сменени двигатели от локомотивна нафта , но вие си знаете.......
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Има един пич при нас ама при него е чист дизел без турбо 150 000 кара на такава нафта нищо му няма на колата вика и по - малко му харчела ..... незнам за коман реил дали става ама си е доволен
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Aз пък съм чувал че кражбата е противозаконно деяние, ма на.
                              Докога ли ще има такива теми?
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                              X